Европейската комисия препоръча наложената от държавите членки на ЕС забрана

...
Европейската комисия препоръча наложената от държавите членки на ЕС забрана
Коментари Харесай

Брюксел: ЕС да възобнови трафика от съществено значение от и към Великобритания

Европейската комисия предложи наложената от страните членки на Европейски Съюз възбрана за пътешестване до и от Англия поради новия вариант на ковид да бъде анулирана, с цел да се възобнови товарният трафик и пътуването от значително значение , осведомят " Ройтерс " и АП.
 Коронавирус безпорядък на пристанищата във Англия след възбраните за пътешестване в Европа
Коронавирус безпорядък на пристанищата във Англия след възбраните за пътешестване в Европа

" Опустошителен резултат " и " злополука "

Препоръката ще бъде прегледана от посланиците на страните членки на Европейски Съюз по-късно през днешния ден. Съветва се несъществените пътувания до и от Обединеното кралство да бъдат прекъснати , само че да се позволяват тези, които се прибират по домовете си. Тези хора би трябвало да бъдат поставяни под карантина.

Държавите постановиха ограничавания за пътешестване от и към Англия след появяването на нов вариант на ковид . Комисията ги прикани да одобряват съгласуван метод и да не пречат на хората от Англия или страни членки да се приберат по домовете си.
 Списък със страните, забранили полетите от Англия поради новия Коронавирус вариант
Списък със страните, забранили полетите от Англия поради новия Коронавирус вариант

Вече и страни отвън Европейски Съюз не разрешават полетите от Острова

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс съобщи, че страните членки би трябвало да координират дейностите си за разубеждаване несъществени пътувания сред Англия и Европейски Съюз . В същото време възбраната за пътешестване не би трябвало да пречи на хиляди жители на Европейски Съюз и Англия да се завърнат по домовете си.

Комисията акцентира, че хората, завърнали се в родните си страни или по местопребиваване, би трябвало да дават негативен тест за ковид или да се самоизолират.

Транспортните служащи би трябвало да бъдат изключени от възбраната , когато пресичат границите. Здравните служащи също би трябвало да могат свободно да пътуват без нуждата от карантина , в случай че дават негативна проба в границите на 72 часа.
 Забраняват влизането в България на идващи от Англия и Северна Ирландия
Забраняват влизането в България на идващи от Англия и Северна Ирландия

Това става със заповед на здравния министър

Междувременно френски медии оповестяват, представени от " Гардиън ", че Франция се чака да отвори границата си с Англия, само че единствено за френски жители и водачи на товарни камиони. Всички би трябвало да са дали негативен PCR тест.

Британците и други жители с непрекъснато местопребиваване във Франция ще могат да се върнат, само че границата ще остане затворена за всички други жители , които идват от Обединеното кралство. Не е ясно мярката докога ще се ползва.

Френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън са разговаряли по телефона във вторник сутринта. Те са разискали ограничения за превъзмогване на хаоса на английските пристанища след решението на Париж от неделя да затвори границата с Англия за 48 часа поради новия вариант на ковид.

Британският вътрешен министър Прити Пател съобщи по-рано през днешния ден, че държавното управление беседва с френските управляващи за тестване на всички водачи на товарни камиони , които напущат Обединеното кралство, с цел да се възвърне придвижването. Тя удостовери, че повече от 1500 камиона са блокирани в Кент тази заран.
 Тревога поради новия вариант на ковид във Англия
Тревога поради новия вариант на ковид във Англия

Той бил по-заразен от остарелия щам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР