Европейската комисия представя за втора година докладите по хоризонталния механизъм

...
Европейската комисия представя за втора година докладите по хоризонталния механизъм
Коментари Харесай

ЕК представя докладите за върховенството на закона |

Европейската комисия показва за втора година отчетите по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на страните-членки. 

В първия отчет за България от септември 2020 година се акцентира, че собствеността на някои медии е непосредствено обвързвана с политически настоящи лица, даже и те самите да не ги имат публично.

Авторите на документа напомнят, че доста публицисти дефинират политическата интервенция в медиите като „ нещо всекидневно “ и „ необятно практикувано “ и се добавя, че кореспонденти все по-често се изправят пред закани и набези, свързани с техни изявления.

По отношение на битката с корупцията се споделя, че към момента пред България стоят значими провокации като реализиране на сериозен брой дефинитивни присъди за корупция по високите етажи на властта.

В него се акцентира, че би трябвало да бъдат приключени процедурите, които да подсигуряват ефикасна отчетност от страна на основния прокурор, както и че съставът и действието на Висшия правосъден съвет и Инспектората към него към момента са обект на безпокойствие, напомня БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР