Европейската комисия представи обобщение на докладите, които е получила от

...
Европейската комисия представи обобщение на докладите, които е получила от
Коментари Харесай

ЕК не е удовлетворена от докладите на интернет гигантите за борбата с дезинформацията

Европейската комисия показа резюме на отчетите, които е получила от Facebook, Google и Туитър за напъните им за секване на дезинформацията.

Комисията отбелязва, че в отчета на Facebook са регистрирани случаи на "намеса " на страни отвън Европейски Съюз. В документа не е посочен броят на подправените профили, закрити поради злонамерени дейности, ориентирани против Европейски Съюз. Липсват данни за резултатите от подхванатата инспекция на популяризираните реклами.

Google е отчел дейностите за възстановяване на инспекцията на рекламите страна по страна, само че не излиза наяве до каква степен тези дейности са съумели да попречват разпространяването на дезинформация или на подвеждаща реклама. Предстои търсачката да стартира да изготвя отчет за бистрота на политическите реклами, откакто сходни реклами стартират да постъпват.

Туитър към този момент не е обезпечил данни за подобряването на инспекциите на рекламите. Тази платформа е отсрочила въвеждането на разпоредбите за бистрота на политическата реклама.

Европейска комисия отбелязва, че трите сдружения са измежду подписалите доброволните правила за противопоставяне на дезинформацията. Дружествата одобриха да се регистрират пред Европейска комисия всеки месец. Комисията разяснява, че напъните са свързани с идните през май избори за евродепутати, както и че в края на годината ще показа оценка на въздействието от подхванатите стъпки. Комисията си резервира правото да вкара законодателни ограничения, в случай че доброволните правила се окажат незадоволителни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР