Европейската комисия представи днес предложения за всеобхватна реформа на митническия

...
Европейската комисия представи днес предложения за всеобхватна реформа на митническия
Коментари Харесай

ЕС опростява митническите правила

Европейската комисия показа през днешния ден оферти за всеобхватна промяна на митническия съюз на Европейски Съюз, основан през 1968 година.

Предложените през днешния ден ограничения плануват фрапантно опростяване на митническите процеси за бизнеса, се показва в известие на комисията.

Промените ще заменят нормалните митнически заявки с учреден на данни метод към надзора на вноса. Митническите управляващи ще разполагат с благоприятни условия да правят вярна оценка на вноса и да го стопират при закани за стопанската система и обществото.

Комисията регистрира, че се следи голямо нарастване на размера на търговията, изключително онлайн,

бързо нараства броят европейските условия, чието осъществяване би трябвало да бъде тествано на границата, правят се геополитически промени. Европейска комисия предлага да бъде основан Митнически орган на Европейски Съюз, който да упражнява контрол върху център за европейски митнически данни като мотор на новата система. Предвижда се центърът за данни да размени съществуващата митническа съобщителна инфраструктура в страните от Европейски Съюз.

Очаква се това да спести до два милиарда евро годишно от оперативни разноски.

Вносителите в Европейски Съюз ще могат да вкарват всички данни за своите артикули и вериги на доставки онлайн в обединен портал. Те ще би трябвало да подават единствено един път данни за голям брой колета. Най-надеждните търговци ще имат статус " Trust and Check " ( " доверени и тествани " ) и ще могат да освобождават своите артикули за търговия в Европейски Съюз без дейна митническа интервенция. 

Предвижда се през 2028 година центърът за данни да стартира да се употребява за колета, обработвани в границите на електронната търговия,

а през 2032 година - и за другите вносители, на доброволна основа. Отличените търговци ще могат да оформят целия си импорт пред митническите управляващи на страната от Европейски Съюз, където са открити, без значение от мястото на импорт в Европейски Съюз. През 2035 година ще бъде осъществена оценка дали тази опция може да обхване всички търговци, когато потреблението на центъра стане наложително през 2038 година

Всички страни от Европейски Съюз ще разполагат с достъп до данните в действително време и ще могат да събират на едно място информация, с цел да реагират по-бързо, по-последователно и по-ефективно, разяснява комисията. За оценка и наблюдаване на данните и за предугаждане на проблемите ще се употребява изкуствен интелект.

Новият метод се чака да обезпечи вярното събиране на митата и налозите.

Ако предложенията бъдат одобрени, онлайн платформите ще получат основна роля да наблюдават, че продаваните посредством тях артикули в Европейски Съюз следват всички митнически отговорности, че митата и Данък добавена стойност се заплащат при покупката, че стоките са безвредни и в сходство с европейските условия за запазване на околната среда.

Комисията предлага да отпадне прагът, с който стоките на стойност под 150 евро са освободени от мита,

защото " измамниците се възползват прекалено ". За да се избегнат вносните мита, до 65 на 100 от тези колета се внасят в Европейски Съюз на занижена стойност, се прецизира в известието.

Предлага се опростено пресмятане на митата за най-често срещаните евтини артикули от страни отвън Европейски Съюз,

като вероятните категории мита се свеждат до четири. Комисията декларира, че новият режим за електронна търговия може да донесе спомагателни митнически доходи за един милиард евро годишно.

Днешните оферти ще бъдат изпратени за утвърждение на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР