Европейската комисия представи днес данни за състоянието на съдебните системи

...
Европейската комисия представи днес данни за състоянието на съдебните системи
Коментари Харесай

Еврокомисията отчете намаляване на продължителността на съдебните дела в България

Европейската комисия показа през днешния ден данни за положението на правосъдните системи в Европейски Съюз, съгласно които продължителността на правосъдните каузи в България понижава, съобщи Българска телеграфна агенция.

Количествените индикатори оказват помощ за съпоставяне, а качеството на решенията не може да бъде оценено, разяснява на конференция еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова. В България следим известно усъвършенстване в продължителността на делата, има възстановяване на някои количествени индикатори, добави тя. Днешните данни демонстрират известна позитивна посока, разяснява еврокомисарят във връзка изводите за страната.

В отговор на други въпроси тя уточни, че даже в една страна от Европейски Съюз правораздаването да демонстрира недостатъци, това дава отражение на всички останали, в това число върху стопанската система.

Изказванията на някои политици в Европейски Съюз предизвикват и насърчават похищенията против публицисти, онлайн има голям брой образци за тирада на омразата против публицисти. Властите би трябвало да проверяват всички случаи освен на убийства, само че и на опити за посягане и нападки против публицистите. Комисията не може да се намесва в обособените случаи, добави еврокомисарят.

Пълния текст на отчета можете да видите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР