Европейската комисия предложи законодателство, с което ще се повиши качеството

...
Европейската комисия предложи законодателство, с което ще се повиши качеството
Коментари Харесай

ЕК предлага законодателство за качеството на питейната вода

Европейската комисия предложи законодателство, с което ще се увеличи качеството на питейната вода, ще се усъвършенства достъпът до питейно водоснабдяване и ще се обезпечи повече информация за жителите. Това оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.

Правото на достъп до съществени услуги с положително качество, в това число водоснабдяване, е един от правилата на европейския дирек на обществените права, който държавните и държавните ръководители единомислещо поддържаха по време на срещата на върха в Гьотеборг.

Повечето хора, живеещи в Европейски Съюз, разполагат с доста добър достъп до висококачествена питейна вода с помощта на съществуващото от доста години законодателството на Европейски Съюз, което пази европейците и подсигурява достъпа им до висококачествена питейна вода. Стремежът на Комисията е да се погрижи това високо качество да се резервира в дълготраен проект. Правилата, във връзка с които Комисията предлага актуализация, ще покачат качеството на водата и сигурността й.

Съгласно новите правила от страните членки се изисква да подобрят достъпа за всички, изключително за уязвимите и маргинализираните групи, чийто достъп до питейна вода е усложнен.

Благодарение на друга значима смяна в законодателството обществеността ще разполага с разбираема и комфортна за прилагане онлайн информация за качеството на питейната вода и за водоснабдителната система в съответния район, с което се чака да се увеличи доверието в качеството на чешмяната вода.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР