Европейската комисия предложи понижаване на статута на защита на вълците,

...
Европейската комисия предложи понижаване на статута на защита на вълците,
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Брюксел предлага по-лека защита за нарастващата популация на вълци в Европа

Европейската комисия предложи намаление на статута на отбрана на вълците, евентуално проправяйки пътя за лов и локализирано умъртвяване.

Статутът на отбрана на вълците би трябвало да бъде намален от „ строго “ до просто „ предпазен “, предложи Европейската комисия, в ход, приветстван от лобитата за лов и земеделие, само че гневно противоположен от природозащитниците.

В отчет, оповестен в сряда (20 декември), изпълнителната власт на Европейски Съюз оцени настоящото население във всички държави-членки на Европейски Съюз като се изключи три от към 20 300 души, което е съвсем двойно повече от цифрата за 2012 година Освен това се допуска, че към един в Всяка година 1500 от шестте милиона овце в Европа умират от набези на вълци. Общият брой за всички добитък, в това число кози, наедрял рогат добитък и по-малък брой коне и магарета, се прави оценка на „ най-малко “ 65 500.

Президентът на Комисията Урсула фон дер Лайен призна, че завръщането на вълците е „ добра вест за биоразнообразие “ в Евр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР