Европейската комисия предложи нов законопроект за създаването на санкционен механизъм

...
Европейската комисия предложи нов законопроект за създаването на санкционен механизъм
Коментари Харесай

Брюксел предлага нов режим за санкции за граждани от цял свят

Европейската комисия предложи нов законопроект за основаването на санкционен механизъм за тежки нарушавания на човешките права в страните отвън Европейския съюз, прочут още като „ европейския закон Магнитски “.

Планът на Брюксел за единна рамка, който би трябвало да откри световен режим на наказания, свързани с правата на индивида на Европейски Съюз, ще размени функциониращата досега система за заледяване на активи и забрани за пътешестване на чужденци, за които се счита, че са нарушили главните човешки права, написа EurActiv.

Това би разрешило на европейската общественост да вземе под прицел виновните за съществени нарушавания в целия свят, без значение къде се случват те или кой е виновен за тях.

По думите на заместник-председателя на Европейска комисия, Марош Шефчович, който показа концепцията за новия режим, той „ ще даде за първи път опция за контрол от страна на Комисията върху използването на възбраните за пътешестване “.

От немското председателство на Европейски Съюз потвърдиха, че целят страните членки да одобрят плана до края на тази година, като новият режим може да влезе в действие до януари. Гърция, Кипър, Италия и Унгария показаха запаси във връзка с проекта.

Миналия декември външните министри от Европейски Съюз изясниха, че стартират работа по европейски вид на закона „ Магнитски “, кръстен на съветския юрист Сергей Магнитски, умрял след малтретиране в московски затвор.

По време на първото си послание към европарламента през септември Урсула фон дер Лайен даде обещание да бъдат показани нови наказания, които да разрешат на Европейски Съюз да ползва санкции по-бързо на съответни лица на всички места по света, сходно на „ Закона Магнитски “ от 2012 година в Съединени американски щати. През последните години свои версии на акта одобриха Англия и Канада.

С оглед на неотдавнашните компликации на блока да глоби Беларус, Турция и Русия, има „ нужда от попълване на набора ни от принадлежности “, счита председателката на Европейската комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР