Европейската комисия предлага бюджетът за политиката на сближаване (или кохезионната

...
Европейската комисия предлага бюджетът за политиката на сближаване (или кохезионната
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага над 7.5% повече средства за България по кохезионната политика

Европейската комисия предлага бюджетът за политиката на доближаване (или кохезионната политика) за България да нарасне със 7.58% за интервала 2021 - 2027 година, заяви " Капитал ". Днес пресслужбата на еврокомисията разгласи предложенията си за районното развиване и политиката на доближаване в Европейски Съюз след 2020 година с посочени съответни сумиза всяка страна.

В сегашни цени за интервала 2014 - 2020 година България е планувано да получи 8.099 милиарда евро от кохезионните фондове. За идващия интервал – 2021 - 2027 година, през днешния ден бяха препоръчани 10.082 милиарда евро.

Според изчисленията на еврокомисията сумата в непрекъснати цени с база в 2018 година се равнява на спомагателни съвсем 2 милиарда евро, само че без да се счита инфлацията. Същото нарастване получава и Румъния. Повишение на средствата има и за Гърция, Италия и Испания със надлежно 11, 9.7 и 8.7%, отбелязва " Капитал ".

С насъбраната инфлация за интервала до 2018 година сумата за България от сегашната рамка до края на 2020г. е 8.3 милиарда евро, а плануваните по-късно 10.082 милиарда евро съгласно изчисленията на Европейска комисия действително се равняват на 8.93 милиарда евро, изяснява " Капитал ".

Повече за предлагането на еврокомисията четете тук.

Повече за метода, по който ще се отрази предлагането върху разпределянето на средствата в Европейски Съюз, четете тук.

Предложенията по страни можете да видите тук:

 Еврокомисията предлага над 7.5% повече средства за България по кохезионната политика
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР