Европейската комисия потвърди, че представителите на АстраЗенека са отказали участие

...
Европейската комисия потвърди, че представителите на АстраЗенека са отказали участие
Коментари Харесай

АстраЗенека отказва да разговаря с Европейската комисия за ваксините

Европейската комисия удостовери, че представителите на " АстраЗенека " са отказали присъединяване в нова среща, отдадена на изчезналите ваксини, поръчани от Европейски Съюз.

Говорител на комисията посочи, че тази заран от сдружението не са изпратили представител за планувана поредна среща онлайн. Комисията, представители на страните от Европейски Съюз и на сдружението тази седмица разговаряха няколко пъти.

Според представители на Европейска комисия производителят, получил огромно европейско финансиране за създаването на ваксина, не дава ясни отговори за какво липсват количествата, поръчани от Европейски Съюз предходната есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена организация да утвърди имунизацията на " АстаЗенека " и това да бъде третият препарат, употребен в имунизационната тактика на Европейски Съюз против Ковид-19.

По-рано за усложнения в доставките оповестиха и от " Пфайзер " - първата ваксина с европейско утвърждение. Европейски Съюз чака тези компликации да отпаднат до края на седмицата, само че се притеснява дали желанията до есента да бъдат имунизирани 70 на 100 от пълнолетните европейци ще бъдат постижими.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР