Европейската комисия поиска от Фейсбук до две седмици да отговори

...
Европейската комисия поиска от Фейсбук до две седмици да отговори
Коментари Харесай

ЕК дава 2 седмици на Фейсбук да каже как ще реши въпросите, повдигнати от скандала

Европейската комисия изиска от Facebook до две седмици да отговори на въпросите, сложени от абсурда с "Кембридж аналитика ", с цел да стане ясно дали персонални данни на европейски жители са били наранени, съобщи Франс прес.

Комисията желае също по този начин американската обществена мрежа да я осведоми за ограниченията, които тя планува, с цел да не се повтори сходен скандал в бъдеще, написа еврокомисарката по въпросите на правораздаването Вера Йоурова в писмо до основния изпълнителен шеф на Facebook Шерил Сандбърг. В писмото, представено от ДПА, Юрова предизвестява, че абсурдът с потреблението на персонални данни, намиращи се във "Фейсбук ", от компанията "Кембридж аналитика ", заплашва демокрацията и подкопава доверието в социално-медийния колос.

Еврокомисарката отбелязва, че досегашният отговор на Facebook на абсурда не разсейва нейните опасения и упорства обществената мрежа "да направи повече в отговор на обвиняванията за широкомащабна корист с персонални данни, с цел да си върне доверието на потребителите на мрежата и да извърши отговорностите си пред обществото ".

Междувременно Ройтерс заяви, че шефът на Facebook Марк Зукърбърг е решил да не дава отговор персонално на въпроси от английските депутати по отношение на това по какъв начин персоналните данни на милиони консуматори са попаднали в ръцете на "Кембридж аналитика ". Вместо това той е решил да изпрати в английския парламент основния си софтуерен шеф Майк Шрьопфер или основния си шеф по продуктите на компанията Крис Кокс с аргумента, че те били по-компетентни да отговорят на депутатските въпроси.

В отговор шефът на парламентарната комисия по дигитализацията, медиите, културата и спорта настоя, че депутатите въпреки всичко желаят да чуят самия Зукърбърг и ще прегледат опцията да му задават въпроси по видеовръзка.

Ройтерс напомня, че предходната седмица Зукърбърг се извини за грешките на Facebook и даде обещание строги ограничения за ограничение на достъпа до персонална информация. Скандалът докара до срив на цените на акциите на обществената медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР