Европейската комисия поиска България, Гърция, Люксембург, Словения и Швеция да

...
Европейската комисия поиска България, Гърция, Люксембург, Словения и Швеция да
Коментари Харесай

ЕК иска от 5 държави членки да прилагат правилата на ЕС в областта на застраховането


Европейската комисия изиска България, Гърция, Люксембург, Словения и Швеция да транспонират Директива „ Платежоспособност ІІ “ и Директива „ Омнибус II “ в своето национално законодателство.

Тези Директиви заместват 14-те наставления за застраховането и презастраховането, известни преди като „ Платежоспособност І “, оповестиха от Европейска комисия. С тях за първи път се вкарва хармонизирана, поредна и солидна пруденциална рамка за застрахователните компании в Европейски Съюз, в това число правила по отношение на количествените условия, ръководството и докладването за улеснение на развиването на обединен пазар на застрахователните услуги.

Целта на тези нови правила за застраховането е да се подсигурява финансовата непоклатимост на застрахователните компании, тъй че те да могат да покрият рисковете през сложни интервали. Tе ще стартират да се ползват напълно от 1 януари 2016 година Срокът за транспониране на Директивите в националното законодателство беше 31 март 2015 година Горепосочените пет страни членки обаче не са уведомили Комисията по отношение на ограничения за транспониране на тези правила в своето национално законодателство. Искането на Комисията е под формата на стимулирано мнение и е последваща стъпка след изпращането през май 2015 година на публично уведомително писмо до тези страни членки. Ако те не транспонират Директивите в период от два месеца, Комисията може да реши да предяви иск против тези страни членки пред Съда на Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР