Европейската комисия откри втория кръг от процедура за съвместните европейски

...
Европейската комисия откри втория кръг от процедура за съвместните европейски
Коментари Харесай

ЕК откри втори кръг на съвместните европейски покупки на газ

Европейската комисия откри втория кръг от процедура за взаимните европейски покупки на газ на интернационалния пазар , оповестяват от пресцентъра на Европейска комисия.

Чрез нея европейските сдружения могат да записват потребностите си от закупуване на газ посредством механизма AggregateEU като подготовка за взаимните покупки.

В рамките на втория кръг, европейските сдружения имат период да отговорят на поканата за обединяването на търсенето на газ от 26 юни до 3 юли . След това поисканите количества се сплотяват и афишират на търг на международния пазар сред 7 и 10 юли, с цел да могат интернационалните снабдители да създадат предложения. Потенциалните купувачи могат да показват поръчки за газ, който да бъде доставен сред август 2023 година и март 2025 година
 Започва взаимното пазаруване на газ по новия механизъм на Европейска комисия
Започва взаимното пазаруване на газ по новия механизъм на Европейска комисия

В AggregateEU са регистрирани 76 сдружения

Заместник-председателят на Комисията Марош Шефчович разгласи преди две седмици, че тази втора покана се основава на триумфа на първия търг, посредством който са получени предложения от интернационалните снабдители за търсенето на близо 11 милиарда кубични метра газ.

Обединяването на търсенето и взаимното закупуване на газ е водеща самодейност в Енергийната платформа на Европейски Съюз. Припомняме, че тя е основана, с цел да се подтиква диверсификацията на доставките на газ в съюза. Целите за съхранението на газ и за взаимните покупки на газ бяха контрактувани през 2022 година като незабавни ограничения в отговор на превръщането на енергийните доставки в оръжие от страна на Русия и на невижданите до момента цени на енергоносителите след нахлуването на Русия в Украйна.
 Европейски Съюз се задейства за общи поръчки на газ през април
Европейски Съюз се задейства за общи поръчки на газ през април

Над 50 компании от целия свят демонстрират интерес към сътрудничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР