Европейската комисия осъди спирането на първата независима радиостанция в Унгария

...
Европейската комисия осъди спирането на първата независима радиостанция в Унгария
Коментари Харесай

ЕК осъди спирането на първото независимо радио в Унгария

Европейската комисия осъди прекъсването на първата самостоятелна радиостанция в Унгария и прикани управляващите в Будапеща да й разрешат да продължи да излъчва, съобщи Франс прес.

" Клуб радио ", което намерено подлага на критика държавното управление премиера Виктор Орбан, беше свалено от ефир, откакто загуби тъжба в съда против лишаване на лиценза. През септември медийният регулатор в Унгария отхвърли да възобнови лиценза на радиото.

Създаденият през 2011 година орган съобщи, че радиото е внесло със забавяне административни документи два пъти в границите на една година, само че въпреки всичко му позволи да кандидатства още веднъж за същата периодичност. 

7-годишният лиценз на " Клуб радио " изтича в неделя. Унгария постоянно е подложена на критика за възходящ надзор на ръководещите над медиите.

В момента страната е на 89-то място от 180 страни в международната ранглиста за независимост на медиите, изготвяна от неправителствената организация " Репортери без граници ". Страната беше на 23-о място през 2010 година, когато Виктор Орбан се върна на власт,

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР