Европейската комисия осъди като варварски руските ракетни удари срещу Киев

...
Европейската комисия осъди като варварски руските ракетни удари срещу Киев
Коментари Харесай

ЕК: Варварски и страхливи са руските атаки срещу цивилни в Украйна

Европейската комисия осъди като " безчовечен " съветските ракетни удари против Киев и други украински градове и предизвести Беларус да не оказва помощ на своя съдружник да убива цивилни.
 
Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел съобщи, че дейностите на Русия " нямат място в 21-ви век " и добави, че военната поддръжка за Украйна от блока е на път.
 
Това са безчовечен и страхливи офанзиви, ориентирани към почтени цивилни на път за работа и учебно заведение в утринния трафик, акцентира Петер Стано, представител на Европейска комисия по време на ежедневния брифинг на Комисията. Той дефинира ударите като нарушаване на интернационалното филантропично право и увери, че съветското политическо и военно управление ще бъде държано отговорно за тези и други военни закононарушения.
 
Европейска комисия също по този начин прикани Беларус да се въздържа от всякакво присъединяване в " бруталното нелегално начинание " на Русия, което е в прорез с Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното право. По-конкретно, Комисията настоя Беларус неотложно да престане да разрешава територията на страната да служи за стартова площадка за ракетни удари и офанзиви с дронове против украински цивилни.
 
" Всички по-нататъшни дейности и по-специално директното присъединяване на беларуските военни в тази война, срещу волята на голямото болшинство от беларуския народ, ще бъдат посрещнати с нови и строги ограничаващи ограничения ", предизвести Стано.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР