Европейската комисия официално ще обяви, че при три държави-членки на

...
Европейската комисия официално ще обяви, че при три държави-членки на
Коментари Харесай

ЕК смята, че България създава условия за пране на пари чрез продажба на гражданство

Европейската комисия публично ще разгласи, че при три държави-членки на Европейски Съюз има заплаха от схеми с продажба на поданство, съобщи организация Reuters.
Докладът с предизвестията публично ще бъде оповестен на следващия ден (23 януари), само че авторитетната осведомителна организация към този момент разполага с черновата му. От нея излиза наяве и за кои страни става въпрос – България, Малта и Кипър.
Според късата информация, схемите, които са посочени, разрешават на богати чужденци да си купуват поданство, а това основава риск от пране на пари, корупция и данъчни измами. Съгласно отчета и в трите страни няма задоволително положителни инспекции по отношение на произхода на съответните богаташи и надлежно няма добра идентификация.
Съгласно изявление на вицепрезидента Илияна Йотова пред в. „ Сега”, в България „ съвсем нямало” молби за поданство против вложения. Става въпрос за хора, които получават поданство, тъй като са вложили в България над 1 млн. лв.. В средата на предходната година се оказа, че правосъдното министерство на процедура не управлява какъв е произходът на вложенията, тъй като „ в осведомителната система няма подобен модул”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР