Европейската комисия одобри изменението на три оперативни програми по REACT-EU,

...
Европейската комисия одобри изменението на три оперативни програми по REACT-EU,
Коментари Харесай

Лаптопи или таблети за 10% от учениците и учителите у нас с пари от ЕС

Европейската комисия утвърди изменението на три оперативни стратегии по REACT-EU, с цел да се дават 75,9 млн. евро на България за справяне с последствията от пандемията. Tова оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

„ Коронавирусът сложи на тестване нашата обществена конструкция и засегна най-силно най-уязвимите хора. Европейски Съюз показва взаимност, като поддържа даването на помощ в тези сложни времена и предизвиква общественото приобщаване ", съобщи еврокомисарят за работните места и обществените права Никола Шмит.

Българската стратегия за Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) ще получи в допълнение 19,9 милиона евро през 2021 година за обезпечаване на топла храна всекидневно на 50 000 души от уязвими групи, живеещи в беднотия. Това е първото изменение на оперативна стратегия по ФЕПНЛ в границите на REACT-EU.

Освен това българската стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ", съфинансирана от Европейския обществен фонд (ЕСФ) и Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР), ще бъде допълнена с 56 млн. евро в поддръжка на отдалеченото образование.

Най-малко 10% от учениците и учителите ще получат преносими компютри или таблети, а 30% от учителите ще преминат образование по онлайн преподаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР