Европейската комисия одобри българска държавна помощ в размер на 61,3

...
Европейската комисия одобри българска държавна помощ в размер на 61,3
Коментари Харесай

Брюксел одобри държавна помощ за зърнарите у нас за 120 млн. лева

Европейската комисия утвърди българска държавна помощ в размер на 61,3 милиона евро (120 милиона лева) в поддръжка на фермерите, производителите на зърно и на маслодайни култури, наранени от войната в Украйна.

Помощта ще се състои в лимитирани суми под формата на директни грантове. Мярката важи за производители на пшеница, ечемик, рапица, царевица и слънчоглед. Те са застрашени да изгубят финансовата си ликвидност заради усложненията на селскостопанския пазар, провокиран от войната.

Според схемата помощта ще бъде до 280 000 за обособен бенефициент. Тя ще бъде предоставена не по-късно от 30 юни т.г.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР