Европейската комисия одобри 4,4 млн. евро за летищата в Бургас

...
Европейската комисия одобри 4,4 млн. евро за летищата в Бургас
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри 4.4 млн. евро в помощ на летищата Бургас и Варна

Европейската комисия утвърди 4,4 млн. евро за летищата в Бургас и Варна в границите на ограниченията за поддръжка с последствията от корона рецесията, заяви уеб сайтът „ еureporter.co ”.

Подкрепата ще бъде под формата на разсрочване на заплащанията на концесионните такси, дължими на българското държавно управление, от „ Fraport Twin Star Airport Management AD ” – компанията, ръководеща двете летища.

Целта на мярката е да се помогне на двете летища да се оправят с дефицита на ликвидност вследствие пандемията от ковид, посредством понижаване на разноските, поети от летищния оператор. Еврокомисията откри, че мярката е в сходство с избраните във краткотрайната рамка условия.

Отсрочката за заплащанията може да бъде предоставена единствено до края на тази година, а продължителността ѝ ще бъде с едногодишна отминалост. Отсрочката на заплащанията включва минимално заплащане в сходство с краткотрайната рамка.

Според заключенията на Европейска комисия, мярката е нужна, подобаваща и пропорционална за премахване на съществени разстройства в стопанската система на страната и е в сходство с изискванията, избрани във краткотрайната рамка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР