Eвропейската комисия очаква българските власти да проведат пълно разследване на

...
Eвропейската комисия очаква българските власти да проведат пълно разследване на
Коментари Харесай

ЕК очаква българските власти да разследват случая с простреляния сириец

Eвропейската комисия чака българските управляващи да проведат цялостно следствие на случая с простреляния сириец на границата с Турция, съобщи говорителката Анита Хипер, представена от БНР.

" Очакваме националните управляващи да проверяват всички изказвания бързо и дейно. Ние одобряваме съществено всички известия за произшествия на европейските граници. Насилието и отнемането на човешки живот е недопустимо, " разгласи тя.

Вчера няколко медии оповестиха, че юноша от Сирия е бил прострелян на българо-турската граница при започване на октомври. Случката е снимана, като на записа се чува изстрел, а по-късно 19-годишният сириец пада на земята. След случая е той е претърпял няколко интервенции, а съгласно лекарските прогнози едната му ръка ще остане парализиранa.

Българските управляващи оповестиха, че на въпросната дата не е имало пукотевица от българска страна. Тогава е имало опит на огромна група незаконни мигранти да обхванат на българска територия. От Министерство на вътрешните работи разясняват, че от страна на мигрантите е имало експанзия, при която те са хвърляли камъни по колата на граничните служители на реда, като един от тях е потърпевш.

Анита Хипер посочи, че граничната полиция ФРОНТЕКС не може да се намеси в следствието, защото то е от компетентността на националните управляващи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР