Европейската комисия обяви тази нощ предложение някои руски банки да

...
Европейската комисия обяви тази нощ предложение някои руски банки да
Коментари Харесай

Атомна санкция срещу Кремъл: Изключиха Русия от SWIFT системата в ЕС, САЩ, Канада

Европейската комисия разгласи тази нощ предложение някои съветски банки да бъдат изключени от интернационалната финансова система SWIFT.

Този ход се смята за ескалация на глобите против Русия след нашествието ù в Украйна и ще откъсне страната от огромна част от международната финансова система. До съглашението се стигна, откакто по-рано през днешния ден Германия, която до момента се въздържаше от това решение, поддържа налагането на " целенасочени и функционални " ограничавания на Русия от SWIFT.

Предложението е в съгласие с управленията на Съединени американски щати, Франция, Италия, Германия, Англия и Канада, означи в изключително послание ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Досега Геормания беше срещу тази мярка.

В взаимно изказване управлението на комисията и на посочените страни сe осъжда нападението против народа на Украйна. Подкрепяме украинското държавно управление и украинците в героичната им опозиция против съветското навлизане, се прибавя в изказването.

Ще търсим отговорност от Русия и дружно ще създадем по този начин, че тази война да бъде стратегически неуспех за (руския президент Владимир) Путин, се показва в текста.

Фон дер Лайен посочи, че ще предложи нови ограничения за уединяване на Русия от интернационалната финансова система и от западната стопанска система.

Тези ограничения ще бъдат ориентирани също към Руската централна банка, с цел да не може тя да се намеси за ограничение на последствията от към този момент наложените наказания против Москва посредством прибягване до интернационалните си запаси.

Предвижда се да бъдат наложени ограничавания за " златните паспорти " за страни от Европейски Съюз за заможни руснаци, свързани с управляващите в тяхната страна. Следващата седмица се предлага да бъде задействана интернационална група, която да следи за използването на западните наказания и да търси и открива имущество на включените в санкционните описи.

" Ние се ангажираме да действаме против хората и фирмите, които улесняват войната в Украйна, и против нездравословните дейности на съветското държавно управление. По-конкретно, ангажираме се да предприемем ограничения за ограничение на продажбата на поданство – така наречен " златни паспорти " – които разрешават на богати руснаци, свързани с съветското държавно управление, да станат жители на нашите страни и да получат достъп до нашите финансови системи ", написа в изказването.

В него се разяснява, че ограниченията ще бъдат приложени " в идните дни ".

Изразена е подготвеност описите да бъдат допълвани, в това число с имената на хора от фамилиите на към този момент глобените. Предвижда се следене на собствеността на засегнатите от глобите, тъй че тя да не бъде прехвърляна където и да било по света.

Сред ограниченията са също общи дейности против дезинформацията и хибридните закани. Европейска комисия ще предложи на страните от Европейски Съюз да одобрят посочените ограничения, като показва подготвеност за предложение на спомагателни ограничавания, с които Русия да понесе отговорност за нападението против Украйна.

Европейският съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия са постигнали съглашение да изключат " определени съветски банки " от главната интернационална платежна система SWIFT, сочи публично известие на Белия дом.

Имената на банките към този момент не се прецизират.

" Това ще подсигурява, че тези банки ще бъдат изключени от интернационалната финансова система и ще навреди на способността им да работят в международен мащаб ", се показва в изказването.

Какво съставлява SWIFT и за какво това е оръжието, което плаши най-вече Русия?

Изключването на Москва от SWIFT, което е редуциране от Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (Дружество за международни междубанкови финансови телекомуникации), значи, че съветските банки няма да могат да споделят несъмнено с банки отвън нейните граници. Русия е мощно подвластна от платежната система за своя експорт на нефт и газ. Този ход обаче може да навреди и на западните компании, които вършат бизнес с Русия.

Иран беше изключен от SWIFT през 2014 година след развиването на нуклеарната стратегия на Техеран.

SWIFT е без значение дружество, основано в Белгия, което служи като вътрешна система за известия сред повече от 11 000 банки и финансови институции в над 200 страни и територии. Засега няма мнения от страна на SWIFT. Трансакциите в Русия съставляват 1,5% от всички световни преводи на системата.

Западните страни се ангажират също да наложат ограничаващи ограничения, които да попречат на съветската централна банка да употребява интернационалните си запаси за подкопаване на въздействието на глобите.

Въпреки че публичният и медиен фокус в последно време беше върху SWIFT, ограниченията против съветската централна банка и богатите руснаци може да се окажат по-болезнени за Москва.

" Това ще покаже, че устойчивостта на съветската стопанска система на глобите е мит. Натрупаните от Русия интернационалните запаси на стойност над 600 милиарда $ са мощни единствено в случай че Путин може да ги употребява ", разяснява върховен чиновник от администрацията на американския президент Джо Байдън по време на диалог с кореспонденти в събота вечерта, представен от CNBC.

Според него въздействието на тези наказания ще се усети неотложно в Русия. " Веднага ще видите вцепеняващ резултат върху съветския банков бранш, даже по-късно, което към този момент се случи ", съобщи той, добавяйки, че 10-те най-големи финансови институции в Русия към този момент са глобени.

" Ще тръгнем след техните яхти, първокласните им жилища, парите им и опциите им да изпращат децата си в първокласни колежи на запад ", добави служителят.

Европейският съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия възнамеряват също през идната седмица да основат трансатлантическа работна група, която да обезпечи ефикасното използване на финансовите наказания посредством идентифициране и заледяване на активите на глобените лица и компании. Като част от това изпитание ще бъдат приложени наказания и други ограничения против още съветски чиновници и елити, близки до съветското държавно управление, както и техните фамилии и помощници.

В изказването се показва още, че ще бъдат ангажирани и други държавни управления, с цел да се открие и прекъсне придвижването на нелегално извоювани средства и да се попречи на тези лица да скрият своите активи в други страни по целия свят.

" И най-после, ще засилим координацията си против дезинформацията и другите форми на хибридна война ", написа още в известието.

Страните удостоверяват своята поддръжка за Украйна и предизвестяват, че са подготвени да подхващат и спомагателни ограничения против Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР