"Европейската комисия обосновано и обективно отчита постигнатия „значителен напредък по

...
"Европейската комисия обосновано и обективно отчита постигнатия „значителен напредък по
Коментари Харесай

Прокуратурата за доклада на ЕК: Напредъкът личи от липсата на препоръки

"Европейската комисия обосновано и обективно регистрира постигнатия „ забележителен прогрес по рекомендациите в отчета от януари 2017г. “, настъпилите „ спомагателни позитивни промени “, „ решимостта за прогрес в промяната “ и ускорения ритъм на подхванатите дейности.

Показателна за приетия прогрес е неналичието на нови рекомендации и увереността, че осъществяването на към този момент дадените е допустимо „ в близко бъдеще “ при „ положително съдействие сред институциите “, се споделя в позиция на прокуратурата във връзка излезлия отчет на Европейска комисия за напредъка на България.

„ Специалното внимание “, което се обръща на делата за корупция по високите етажи на властта, в това число осъщественият разбор и набелязаните ограничения, адресирани към всички виновни институции, за повишение успеваемостта на следствията, е едно от регистрираните старания на прокуратурата след получените рекомендации от Европейска комисия при предходния отчет.

Като позитивна оценка прокуратурата регистрира постигането на „ трайни резултати в работата на профилирания съд и профилираната прокуратура по каузи за проведена престъпност и отнемането на нелегално добито имущество “.

Удовлетворяваща съгласно прокурорите била позитивната оценка за „ спад на равнището на очевидно принуждение “, както и реформирането на правосъдната карта в частта за прокуратурите и показаният от основния прокурор „ съответен модел за уедряване на районните прокуратури “.

Прокуратурата ще продължи дейностите си за изцяло осъществяване на рекомендациите, прибавят от държавното обвиняване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР