Европейската комисия не взимала изрично решение за спиране на Механизма

...
Европейската комисия не взимала изрично решение за спиране на Механизма
Коментари Харесай

ЕК няма решение за спиране на мониторинга

Европейската комисия не взимала категорично решение за прекъсване на Механизма за съдействие и инспекция за България, написа уеб сайтът “Дневник “, базирайки се на отговор от Европейската комисия.

Въпркеи това, обстановката с върховенството на закона в България би трябвало да бъде следена в границите на бъдещия Европейски механизъм за господство на закона и на европейския учебен срок, добавя комисията.

В края на октомври 2019 година излезе последният отчет на Европейска комисия от мониторинговия механизъм за България. Европейската комисия даде приемлива оценка за достиженията на България, макар че управляващите не съумяха да реализират резултати от битката против корупцията по върховете на властта.

Правосъдният министър Данаил Кирилов даде обет, че ще подаде оставка, в случай че мониторингът не бъде преустановен. Европейска комисия не приключи мониторинга, а трансферира въпросът в ръцете на Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.

Сега министър Кирилов дефинира като “интрига “ изказванието, че Европейска комисия ще продъли наблюдението върху България поради незадоволително промени в правораздаването и липса на неоправдателни присъди за корупция по високите етажи на властта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР