Европейската комисия настоятелно призова днес България да изпълни изцяло решението

...
Европейската комисия настоятелно призова днес България да изпълни изцяло решението
Коментари Харесай

Брюксел: Не спазвате правилата за чист въздух, конфискациите и мигрантите

Европейската комисия настоятелно прикани през днешния ден България да извърши напълно решението на Съда на Европейски Съюз от 5 април 2017 година, когато съдът откри, че нашата страна е нарушила отговорностите си по директивата за качеството на въздуха.

Какво още би трябвало за по-чист въздух

Съдът регистрира, че у нас не се съблюдават условията за пределно допустимите концентрации на фини прахови частици в атмосферния въздух и за свеждане до най-малко на продължителността на времето на превишаване на стойностите. Макар да отбелязва, че е реализиран прочут прогрес, Европейска комисия е обезпокоена от бавните промени и от неналичието на координиран метод сред управляващите за запазване на околната среда и другите служби на национално и локално ниво.

През май Европейска комисия предприе политически дейности, с цел да подкрепи напъните на страните от Европейски Съюз за реализиране на задачите за качеството на въздуха. Действията по правоприлагане, които се подхващат, с цел да се помогне за обезпечаването на чист въздух за всички европейци, са част от този по-широк политически метод, написа в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

България към момента не е приела всички нужни ограничения за възстановяване. Страната е приела ограничения посредством изменение на наредбите за придвижване по пътищата, в това число за надзора на отпадъците от излезли от приложимост транспортни средства и техническите прегледи. Въпреки че това е стъпка в вярната посока, други ограничения, които могат да допринесат за възстановяване на качеството на въздуха, като да вземем за пример нови условия за наличието на сяра и пепел във въглищата и брикетите, употребявани за битово отопление, към момента са на стадий обмисляне, отбелязва Европейска комисия.

Ако България не предприеме нужните дейности и казусът още веднъж бъде отправен до Съда на Европейски Съюз, могат да бъдат наложени санкции. България разполага с два месеца, с цел да отговори, добавя комисията.

Лишаваме ли нарушителите от нелегално добитото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР