Европейската комисия може да допусне отсрочка по Плана за възстановяване

...
Европейската комисия може да допусне отсрочка по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Министърът на финансите: ЕК може да допусне отсрочка по ПВУ

" Европейската комисия може да допусне пролонгация по Плана за възобновяване и резистентност на България, само че колкото повече се бави, толкоз по-трудно става осъществяването на вложенията и промените, написани по него ", съобщи служебният министър на финансите Людмила Петкова:

" Ако се забавим още няколко месеца, това значи инвестиция да се направи примерно за една година или година и половина, някои е невероятно да бъдат осъществени в такива къси периоди. Така че България колкото по-бързо измененията по Плана, това значи по-голям късмет за осъществяване на всички вложения в период и приемане на средствата, които са заложени по Плана ".

Министър Петкова означи, че в бюджета за тази година са включени второ и трето заплащане по Плана за възобновяване, само че спрелият развой на оценка на второто заплащане стопира и опцията за последващи заплащания, както и целия План.

За бюджета за идната година служебният министър на финансите готви срещи с работодателите, синдикатите и политическите партии. Тя позволи и да бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание:

" По принцип партиите ще решат дали да бъде експертна среща, или да бъде примерно изключително съвещание на Народното събрание. Това зависи от тях, само че Министерството на финансите има подготвеност за осъществяване на среща и полемика с всички политически партии ", уточни Людмила Петкова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР