Европейската комисия изрази днес съболезнования на семействата и близките на

...
Европейската комисия изрази днес съболезнования на семействата и близките на
Коментари Харесай

Еврокомисията изрази съболезнования за загиналите в Бургаско

Европейската комисия изрази през днешния ден съболезнования на фамилиите и околните на жертвите от наводненията край Бургас. При потопа починаха трима души.

„ Наблюдаваме ситуацията от близко. Готови сме да помогнем, в случай че съдействието ни бъде поискано от българските управляващи “, съобщи представител на комисията.

По механизма за гражданска отбрана Европейски Съюз обезпечава спасители и техника, а от фонда си за взаимност отпуска средства на потърпевши от злополучие страни. През юли 2015 година година Европейска комисия отпусна 6,3 млн. евро на България за отчасти покриване на разноските за възобновяване след бедствията от началото на същата година. Средствата бяха предопределени за инфраструктура и за разноските за незабавни и избавителни действия, както и за разчистване в засегнатите области.

Финансовата помощ от фонд „ Солидарност " на Европейски Съюз се пресмята въз основа на общата стойност на директните вреди от злополучие. Тази помощ може да бъде употребена единствено за съществени неотложни и възстановителни дейности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР