Европейската комисия изрази днес очакване държавите от ЕС да въведат

...
Европейската комисия изрази днес очакване държавите от ЕС да въведат
Коментари Харесай

ЕС все още няма единно становище за задължително тестване на пристигащите от Китай - Здраве

Европейската комисия изрази през днешния ден очакване страните от Европейски Съюз да вкарат допустимо най-бързо общите европейски ограничения за пътуванията от Китай, свързани с следенето на разпространяването на COVID-19. Ограниченията за пътешестване от Китай отпадат на следващия ден, означи представител на комисията на конференция, представен от Българска телеграфна агенция.

Научната общественост предлага да се одобряват защитни ограничения, разясни той във връзка изразените възражения от Пекин. Говорителят добави, че към този момент данните от Китай, свързани с разпространяването на заболяването, са незадоволителни.

По неговите думи ограниченията, утвърдени от Европейски Съюз, в това число за обвързване за проучване на пътуващите от Китай до 48 часа преди полета и за следене на отпадните води от самолетите, изпълняващи полетите от азиатската страна, са нужни. Държавите преценят съответните ограничения, уточни представителят.

Той заяви, че идната седмица следва нова среща на европейските специалисти по тези въпроси - четвърта в последните десетина дни. По неговите думи на 11 януари се чака страните от Европейски Съюз да оповестят какви са подхванатите от тях дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР