Европейската комисия изрази днес готовност да подкрепи европейския военнопромишлен комплекс,

...
Европейската комисия изрази днес готовност да подкрепи европейския военнопромишлен комплекс,
Коментари Харесай

ЕК готова да подкрепи европейския военнопромишлен комплекс, за да се задоволят нуждите на Украйна от боеприпаси

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да поддържа европейския военнопромишлен комплекс, с цел да се посрещнат потребностите на Украйна от муниции. Киев заяви, че има потребност от непрекъснати доставки на 155-милиметрови снаряди, посочи еврокомисарят Марейд Макгинес в изявление пред Европейския парламент в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9828
По нейни думи в Европейски Съюз 15 сдружения в 11 страни създават такива муниции и еврокомисарят Тиери Бретон е подхванал срещи с всички тези компании, с цел да се откри какво е належащо, с цел да покачат производството.

Макгинес разясни, че Европейска комисия може да насочи 500 милиона евро за увеличение на производството на муниции за посрещане на потребностите на Европейски Съюз и на Украйна. Европейски Съюз разполага с огромни благоприятни условия за произвеждане на 155-милиметрови снаряди, стремим се да понижим времето за произвеждане и да увеличим създаваните размери, посочи еврокомисарят.

Необходим е бърз и координиран европейски отговор, би трябвало неотложно да се дават муниции от наличните ресурси, да се създадат огромни поръчки към европейския военнопромишлен комплекс за задоволяването на потребностите, както и бързо да бъдат развити спомагателни мощности за произвеждане, заключи Макгинес. Еврокомисарят добави, че в последната година Европейски Съюз е обезпечил за Украйна военна помощ за над 12 милиарда евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР