Европейската комисия има право да одобри финалния отчет и да

...
Европейската комисия има право да одобри финалния отчет и да
Коментари Харесай

ЕС няма да плати водката и танцьорките на Европейската младежка конференция

Европейската комисия има право да утвърди финалния доклад и да извърши независим одит на разноските за провеждането на Европейската младежка конференция , която се състоя от 17 до 19 април в София, съобщи чиновник на Комисията, представен от изданието Euractiv.
 ГЕРБ и Българска социалистическа партия в неприсъствен спор за алкохола и танцьорките на младежкия европейски конгрес  ММС за танцьорките и алкохола на младежкия европейски конгрес: Присъствието не беше наложително
Младежката конференция, финансирана от Европейски Съюз, се организира в НДК, а в нея взеха участие премиерът Бойко Борисов, представители на Европейска комисия, българското министерство на младежта и спорта, както и представители на Организация на обединените нации.

Организацията на събитието обаче остави горчив усет. Лидерът на Европейския юношески конгрес Луис Алварадо я даде за пример по какъв начин не би трябвало да се вършат нещата. Според него конференцията в София " унищожава работата на генерации преди нас и подценява младежите ".

Българският представител на младежката организация Райчо Райчев показа недоволството си от афтър празненството на събитието - на купона имало безплатен алкохол и полуголи танцьорки.

" Споразумението за безплатна помощ не покрива разноските за вероятни вечерни купони в рамките на Европейския юношески конгрес ", безапелационен е служителят в Европейска комисия.

Той показва още, че еврофинансирането на конференцията покрива разноските единствено за храна и бюфет по време на форума.

След разразилия се скандал около провеждането на събитието в София младежката организация на ГЕРБ дефинира обвиняванията като " нечиста сделка и провокация, целящи да уронят престижа както на страната ни, по този начин и на европейските институции ".

Днес Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) излезе с позиция, в която " показва задоволството си от цялостното осъществяване на събитието. "

НПСС отхвърля изказванията, че в границите на Европейския юношески конгрес е било проведено празненство с безвъзмезден алкохол и танцьорки. Според студентските препоръки това е " провокация против уредниците и участниците в събитието "

" Отчитайки усещанията ни от водените диалози с сътрудници, оставаме с убеждението, че всички делегати показват удовлетворение от наличието си на този конгрес ", твърдят от НПСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР