Европейската комисия и правителството на Украйна подписаха днес пакет от

...
Европейската комисия и правителството на Украйна подписаха днес пакет от
Коментари Харесай

ЕС и Украйна подписват пакет от мерки за възстановяване на разрушените от войната училища

Европейската комисия и държавното управление на Украйна подписаха през днешния ден пакет от ограничения в размер на 100 милиона евро за реконструкцията и възобновяване на учебна инфраструктура, разрушена по време на пълномащабната война на Русия против Украйна.

Подкрепата ще доближи до Украйна посредством филантропичните сътрудници на Европейски Съюз и частично под формата на бюджетна поддръжка за държавното управление на Украйна. 

Освен това по линия на настоящ контракт с полската банка за развиване „ Bank Gospodarstwa Krajowego “ Европейската комисия разпредели към 14 милиона евро за закупуване на учебни рейсове за безвреден транспорт на украинските деца до учебно заведение.

Европейската комисия също по този начин започва акция за взаимност с цел , като даряването се провежда посредством Координационния център за реагиране при изключителни обстановки на Европейската комисия. Общо 240 рейса към този момент са на път от Европейски Съюз и страните членки, и даренията не престават.

Контекст

До момента съветските военни удари са развалили или разрушили над 2 800 просветителни институции, което засегна 5,7 милиона деца в учебна възраст. Много деца просто нямат класна стая, където да отидат. Онлайн образованието не всеки път работи заради лимитирана мощ и или достъп до уместно ИТ съоръжение. За да се обезпечи непрекъснатост на образованието, възобновяване на учебните здания и обезпечаването на учебни рейсове се трансфораха в главен приоритет за Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР