Европейската комисия глоби Google с 1.49 млрд. евро, защото е

...
Европейската комисия глоби Google с 1.49 млрд. евро, защото е
Коментари Харесай

Европа глоби Google с 1.5 млрд. евро заради блокирани реклами

Европейската комисия санкции Гугъл с 1.49 милиарда евро, тъй като е блокирала рекламите на свои съперници в търсачката си, оповестяват от пресслужбата на Комисията. Това е третата санкция на Европейски Съюз за колоса в последните две години.
Гугъл е санкционирана поради противозаконна корист с господстващо състояние, обвързвано с рекламното ѝ ходатайство при онлайн търсене.
Нарушението е траяло повече от 10 години и е отказало други компании да се конкурират с софтуерния колос и да вкарват нововъведения, лишавайки потребителите от изгодите на сходна конкуренция, изясни еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.
Разследването против Гугъл стартира през 2016 година, а софтуерният колос беше упрекнат, че е забранил на трети страни да употребяват приложението AdSense за проявление на реклами от съперници на Гугъл.
Гугъл отговори, като промени контактите си в AdSense и добави голям брой компании като трети страни, давайки им повече пространство за проявление на конкурентни реклами.
Компанията майка на Гугъл – Alphabet печели големи суми от реклама, като приходите за 2018 година без налозите, възлизат на 30.7 милиарда $ - 2 пъти и половина повече от извоюваните през 2017 година 12.66 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР