Европейската комисия (ЕК) възлага надежди на американската поп певица Тейлър

...
Европейската комисия (ЕК) възлага надежди на американската поп певица Тейлър
Коментари Харесай

ЕК се надява Тейлър Суифт да накара младите хора да гласуват на евровота през юни

Европейската комисия (ЕК) разпорежда очаквания на американската поп певица Тейлър Суифт  да накара младите гласоподаватели да отидат до урните през юни, когато са изборите за Европейски парламент, заяви електронното издание ИЮ Обзървър.

" Никой не може да активизира младежта по-добре от младежите ", съобщи заместник-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас на конференция в сряда, 10 януари.

Малцина обаче чакаха, че Схинас ще помоли публично американската певица Тейлър Суифт да насърчи младите европейци да отидат до урните, както тя направ и с жителите на Съединени американски щати в обществените мрежи през септември предходната година, отбелязва изданието.

" Тейлър Суифт ще бъде в Европа през месец май, (...) тъй че доста се надявам тя да направи същото за младите европейци ", продължи той.
Изборите за Европейски парламент ще се проведат сред 6 и 9 юни в страните членове.

" Сега е моментът те да се произнесат в урната, да похвалят или обвинят европейските политики " , сподели Маргаритис Схинас.

На изборите през 2019 година Европейски Съюз за първи път означи растеж на изборната интензивност, която стигна до 50,6 на 100 (ръст от 8 % спрямо 2014 г.). Проучване на " Евробарометър ", извършено директно след изборите, сподели, че нарасналото присъединяване се дължи значително на младите гласоподаватели, изключително на тези на възраст под 25 години.

А през 2024 година Европейски Съюз желае от тях да се върнат до урните, а Схинас ги прикани да работят като преграда против популизма.

" Младите европейци ще се трансфорат в стена на демокрацията през юни против вълната от популизъм и ненавист, която заплашва да нападна Европа ", сподели той.
Еврокомисарят по въпросите на образованието Илиана Иванова, която също взе участие в конференцията, акцентира смисъла на това по-младите генерации да бъдат ангажирани. Тя обяви въвеждането на така наречен " младежка инспекция ", която да проучва по какъв начин предложенията за политики на Европейски Съюз се отразяват на живота на младежите в този момент и в бъдеще.

Иванова съобщи, че ангажирането на младежите е ангажимент, а не изказване. Тя акцентира, че Европейски Съюз работи , с цел да им даде по-силен глас, тъй че да се усещат чути и да отговори на техните терзания.д
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР