Европейската комисия (ЕК) представи предложение за реформа на Шенгенската зона

...
Европейската комисия (ЕК) представи предложение за реформа на Шенгенската зона
Коментари Харесай

ЕК предлага промени в правилата на Шенген

Европейската комисия (ЕК) показа предложение за промяна на Шенгенската зона по отношение на пандемията от ковид и миграционната рецесия. Предложението ще наложи краткотрайни ограничавания на придвижването по външните граници на Европейски Съюз при положение на опасност за публичното здраве, се споделя в известие за медиите, оповестено на уеб страницата на комисията. 

" Днес Европейската комисия предлага обновени регламенти за усъвършенстване на ръководството на Шенгенското пространство. Новите правила показват общи принадлежности за по-добро ръководство на външните граници при положение на здравна рецесия, учредени на поуките от пандемията от COVID-19 ", се споделя в изказването.

Реформите включват понижаване на броя на настоящите гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Освен това Европейска комисия обмисля да удължи периода за вписване на молбите за леговище на бежанците на четири седмици и да обработва молбите им непосредствено на границата, се споделя в известието, представено от БГНЕС. 

Миналия четвъртък Франция изрази желанието си да промени шенгенските правила за по-добра съгласуваност в битката с противозаконната миграция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР