Европейската комисия (ЕК) одобри закупуването от авиокомпания Korean Air на

...
Европейската комисия (ЕК) одобри закупуването от авиокомпания Korean Air на
Коментари Харесай

ЕК одобри сливането на двете най-големи авиокомпании на Южна Корея

Европейската комисия (ЕК) утвърди закупуването от самолетна компания Korean Air на съперника й Asiana Airlines, се споделя в изказване на Европейска комисия. Korean Air е най-голямата самолетна компания в Южна Корея, а Asiana е втората по величина в страната.

Сделката на стойност 1,4 милиарда $ беше оповестена още през 2020 година и също по този начин изисква утвърждение и от съответните американски регулатори.
 Паднали колоси: Как Южна Корея се оказа на ръба поради Daewoo
Паднали колоси: Защо почина Daewoo

Това беше една от най-големите компании в света, само че безусловно за месеци изчезна

Преди това европейският регулатор се притесняваше, че сливането на двете най-големи южнокорейски самолетни компании ще ограничи конкуренцията на пазарите на пътнически и товарен въздушен превоз, сред Европейското икономическо пространство и Южна Корея.

За да отговори на тези опасения и да продължи с реализирането на договорката, на Korean Air ще се наложи да откри покупател за товарните транспорти (карго сегмента) на Asiana. Ще би трябвало и да даде на южнокорейската нискотарифна самолетна компания T`Way Air слотове и други активи, с цел да стартира полети сред Сеул и редица европейски градове като Барселона, Париж, Рим и Франкфурт.
 KF-21: Южна Корея пусна в произвеждане съчетаем с НАТО изтребител
KF-21: Южна Корея пусна в произвеждане съчетаем с НАТО изтребител

Цената му е близка до тази на новите модификации на F-16

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР