Европейската комисия/ЕК/ няма да разглежда чернова на предложение, свързано с

...
Европейската комисия/ЕК/ няма да разглежда чернова на предложение, свързано с
Коментари Харесай

ЕК оттегля чернова на предложение, свързано с полово неутралните обръщения

Европейската комисия/ЕК/ няма да преглежда чернова на предложение, обвързвано с въвеждането на полово неутрални обръщения, разгласи представител на комисията на конференция във връзка на изявления, в които се оповестява, че се обмисля отпадане на обръщението „ дами и господа “ от формалните документи на Европейска комисия.

Говорителят удостовери, че сходно предложение е било направено от екипа на еврокомисаря по въпросите на равенството Хелена Дали, само че това предложение е оттеглено, тъй като за приемането му липсва единогласие. Предложението е предвиждало обръщението „ дами и господа “ да бъде сменено със „ скъпи сътрудници “, както и други сходни промени.

„ Целта на сходни промени е да отразят разнообразието в обществото. Европейската просвета е разнообразна и богата, по тази причина се стремим тази наша мощ да бъде отразена при общуването “, разясни представителят.

По-рано през днешния ден медии в Белгия оповестиха, че държавното управление приготвя промени, с които да отпадне определението за пол/мъжки или женски/ в персоналните карти на белгийците и на чужденците с право на престой в страната. Очаква се законопроектът да бъде гласуван следващата година, откакто бъде изяснено по какъв начин документите без рубрика за пола ще бъдат употребени при пътешестване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР