Европейската комисия /ЕК/ добави нови изисквания към необходимите документи за

...
Европейската комисия /ЕК/ добави нови изисквания към необходимите документи за
Коментари Харесай

ЕК добави нови изисквания при проектите за безплатен обществен интернет

Европейската комисия /ЕК/ добави нови условия към нужните документи за кандидатстване на общини за финансиране на планове за безвъзмезден безжичен интернет на публични места WiFi4EU.

Пълната информация е оповестена на интернет страницата на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията /МТИТС/ в секция Въпроси и отговори за ЕИТ и WiFi4EU, оповестиха от министерството.

Двеста и девет български общини са се записали за присъединяване в първия конкурс. Преди да бъдат подадени предложенията на 15 май, е належащо да бъдат предоставени съпътстващи документи - копие на документ за идентичност на кмета или акредитиран от него служител; документ, който удостоверява, че той е законният представител на общината /например акт за номиниране/ и други. Документите ще би трябвало да бъдат качени като обособени файлове на портала WiFi4EU на страницата " Моят профил ", прецизират от министерството.

Общините могат да употребяват бюджета от 15 000 евро за " горещи точки " за безвъзмезден бърз интернет в границите на 18 месеца.

В случай че бъде получена оферта за мрежата WiFi4EU, която дава отговор на условията, само че е за стойност под 15 хиляди евро, общините би трябвало да изискат предлагането на в допълнение съоръжение /повече точки за достъп, защитна стена и др./, тъй че да бъде достигната отпуснатата сума.

Скоро на страницата на Европейска комисия с въпроси и отговори за самодейността ще бъдат оповестени примерни механически спецификации. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР