Европейската комисия е задействала постоянна система за реагиране във връзка

...
Европейската комисия е задействала постоянна система за реагиране във връзка
Коментари Харесай

ЕК задейства система за реагиране срещу коронавируса, Русия затвори границата си с Китай

Европейската комисия е задействала непрекъсната система за реагиране по отношение на разпространяването на ковид, съобщи представителят на Комисията Диана Спинант, съобщи БНР. Коронавирусът към този момент навлезе и в Европа. В края на предходната седмица бе обявено за открити случаи във Франция.

По-рано Русия затвори границата си с Китай в три района в Далечния изток до 7 февруари поради опасения от разпространяване на новия ковид, заяви губернаторът на Хабаровския край, представен от международните организации, написа Българска телеграфна агенция.

Затворена е границата с Еврейската самостоятелна област, Хабаровския край и Амурска област. Властите в Москва въведоха специфични защитни ограничения в хотелите и туристическите обекти в съветската столица заради опасения от транспорт на китайския ковид, съобщи кметът Сергей Собянин.

" Въведохме специфичен надзор в хотелите и на други места, където се събират туристи. Ако се появят тревожни сигнали, незабавни медицински екипи ще бъдат изпратени за осъществяване на цялостно проучване ", написа кметът на Москва на уеб страницата си.

По-рано беше обявено за първи случай на инфектиран с новия ковид в Германия, съобщи ДПА, като се базира на представител на баварското министерство на опазването на здравето.Пациентът е мъж от региона на Старнберг в Бавария, на към 30 км югозападно от Мюнхен. Той е в устойчиво положение, уточни в изказване баварската работа за опазване на здравето и сигурност на храните. Мъжът е под здравно наблюдаване и е изолиран.

 

Говорителят на баварското министерство на опазването на здравето сподели, че има дребен риск от заразяване на други хора в провинцията. Хората, които са били в контакт с пациента, са били осведомени в детайли за признаците, защитните ограничения и пътя на разпространяване на вируса.

Случаи на заразяване с новия ковид бяха регистрирани също в Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, Съединени американски щати, Канада, Франция и Австралия.

Редица страни в Европа и в Азия възнамеряват да изтеглят своите жители от град Ухан, който е епицентър на епидемията. Япония, Съединени американски щати и Франция към този момент са почнали дейностите по репатриране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР