Европейската комисия е категорична за въвеждане на ембарго срещу руския

...
Европейската комисия е категорична за въвеждане на ембарго срещу руския
Коментари Харесай

ЕС е решена на ембарго върху руския петрол. Въпросът е дали щетите няма да са по-големи за Европа, отколкото за Русия

Европейската комисия е безапелационна за въвеждане на ембарго против съветския нефт. Повечето от страните обаче не са съгласни. Причината е освен неналичието на задоволителна подготовка на страните от Европейски Съюз, а и поради неналичието на задоволително различни снабдители, създаване на напълно нова логистична верига за доставки, вложения в актуалните рафинерии и още доста други детайлности, които за политиците са лесни като стъпки, само че за бизнесът, който се усеща отпаднал и то в интервал на енергийна рецесия това наподобява рискова случка. Проблемът с петрола е същият като при природния газ – друго равнище на взаимозависимост за всяка от страните. Има и различен проблем - сходна стъпка може да окаже доста по-сериозни вреди на жителите на Европейския съюз, в сравнение с страната, която би трябвало да понесе негативите и да бъде осъдена - Русия. Словакия е съгласна с предлагането на Европейския съюз за въвеждане на ембарго против доставките на нефт от Русия, само че за това има потребност от тригодишен временен интервал. Това счита вицепремиерът и министър на стопанската система на страната Ричард Сулик. Според вицепремиера сътрудниците на страната са съгласни тя да получи временен интервал, само че не е решено какъв брой дълъг може да е той. Чехия също съобщи за единодушие за ембаргото върху доставките на съветски нефт, само че също съобщи, че има потребност от две-три години, като временен интервал, с цел да откри опция на съветските енергийни запаси, съобщи министър председателят на страната Питър Фиала. Премиерът изрази поддръжка за строги и твърди наказания във връзка с Русия, само че акцентира, че те не би трябвало да са с по-големи вреди за чешките жители, в сравнение с да съветската страна. „ Чехия се нуждае от избран временен интервал, с цел да усили мощността на различен нефтопровод, по който страната би могла да получава нефт “, сподели Фиала на конференция, уточнявайки, че това би лишило до две-три години. Унгария би могла да поддържа петролното ембарго на Европейски Съюз против Русия, само че при изискване, че има изключения за доставките по нефтопроводите, съобщи министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто. „ Унгария купува от Русия нужния за стопанската система първокласен нефт през тръбопроводите. От софтуерна позиция в Унгария има опция за преправка на съветския петрол. Затова в тази форма не можем да подкрепим сегашния пакет от наказания на Европейски Съюз. Не можем да гласуваме за него “, се споделя в изказване на Сиярто във Фейсбук. Външният министър на Унгария предизвестява, че пакетът на Брюксел би разрушил сигурността на енергоснабдяването в Унгария и по тази причина при сегашния формат страната не счита да го поддържа, в случай че няма изключение от рестриктивните мерки. По-рано за изключение за доставката от ембаргото на доставяния нефт оповестиха и редица медии.
Президентът на Румъния Клаус Йоханис съобщи на брифинг в сряда, че Букурещ поддържа самодейността на Европейската комисия за въвеждане на поетапно ембарго върху съветския нефт от страна на Европейски Съюз. „ Подкрепяме предлагането на Европейската комисия, която предлага поетапен отвод от съветския нефт през идващите шест месеца. Въпросът за отвод от съветски петрол и газ се разисква от дълго време и държавното управление на Румъния се готви това да стане колкото може по-бързо “, съобщи Йоханис. По думите му, страната има няколко разновидността за развиване на събитията и е убеден, че страната ще се оправи.
Дания и Финландия поддържат ембаргото. Съюзът на индустриалците в Австрия уточни заплахата от въвеждането на ембарго върху доставките на съветски нефт, заявявайки, че новите наказания във връзка с енергийния бранш ще доведат до по-нататъшен рекорден растеж на цената на енергоносителите. „ Последствията от възбраната за импорт на нефт и/или газ обаче са доста по-сериозни, а в тази ситуация с природния газ са толкоз огромни, че промишлеността на страната даже не може да си ги показа “, се споделя в изказване. Германия съобщи, че ще е мъчно, само че опция има. Франция чака растеж на цените на горивата. Италия също е обезпокоена и несъмнено има запаси. Българският министър на енергетиката на този стадий е на мнение за искане за дерогация. Българският бизнес, а и потребителите в страната са извънредно обезпокоени. „ Въвеждането на петролно ембарго от страна на Европейски Съюз за съветския нефт би „ би затруднила извънредно доста активността на рафинерията, защото тя е проектирана за работа с петрол вид " Юралс " (Urals), показаха от компанията особено за bTV във връзка желанието на Европейска комисия да наложи възбрана за импорт на петрол от Русия.
Според ръководителя на Българската петролна и газова асоциация, представен от малкия екран Живодар Терзиев да се унищожи една верига на доставки, градена 60 години е по-скоро случка. Сега решението е в ръцете на страните-членки на Европейски Съюз. От това ще зависи дали и докога цените ще устоят и при актуалните високи равнища, или ще се извисят до изцяло невъзможни за потребителите ценови равнища.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР