Европейската комисия е изплатила на Гърция четвъртия транш от плащанията

...
Европейската комисия е изплатила на Гърция четвъртия транш от плащанията
Коментари Харесай

ЕК изплати на Гърция четвъртия транш от почти 1 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост

Европейската комисия е изплатила на Гърция четвъртия транш от заплащанията по Плана за възобновяване и резистентност (RRF) на стойност от 998,6 млн. евро, заяви гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Както за всички страни членки на Европейски Съюз, заплащанията за Гърция в границите на Плана се основават на резултатите и зависят от реализирането на вложенията и промените, залегнали в националния проект.

На 6 юни Гърция внесе в Европейска комисия четвъртото искане за заплащането на 998,6 млн. евро за дотации по RRF. Четвъртото заплащане е обвързвано с промени като развиването на осведомителната система на правораздаването и увеличение на потенциала за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници. Включени са също вложения в залесяване, предварителна защита на пожарите и подсилване на енергийната сигурност.

На 4 септември Европейска комисия утвърди позитивна предварителна оценка на настояването на Гърция, а позитивното мнение на финансовата комисия на Европейския съвет отвори пътя за окончателното решение на Комисията.

Общата стойност на финансирането на Гърция по Плана за възобновяване и резистентност е 35,9 милиарда евро, от които 18,2 милиарда дотации и 17,7 милиарда заеми.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР