Европейската комисия даде одобрение за изграждане на близо 33 км

...
Европейската комисия даде одобрение за изграждане на близо 33 км
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри 183 млн. евро за магистрала от Околовръстното на София до Сърбия


Европейската комисия даде утвърждение за създаване на близо 33 км от новата автомагистрала „ Европа “ в сектора, свързващ контролно-пропускателен пункт Калотина на границата със Сърбия и околовръстния път на София. Инвестицията в размер на над 183 млн. евро от Кохезионния ще способства за по-доброто консолидиране на българската пътна система в европейската транспортна мрежа, оповестяват от представителството на европейската комисия в България.

Проектът се финансира по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Магистралата има планова скорост от 110 км/ч и е построена за транспорт на тежки транспортни средства. Пътят е необятен 27 м., с две ленти във всяка посока. От целия сектор от общо 33,403 км една права от 17 км към този момент е в употреба и съставлява рационализация на съществуващия път I-8. Този сектор включва две кръстовища покрай Сливница и връзки с път III-811.

Останалите 16.456 км са в развой на създаване по маршрут, който се отклонява от този на I-8. Той има кръстовище на север от Костинброд и друго на юг. Ще бъдат построени връзки с I-8 и други пътища, свързващи София, Костинброд и Калотина.

Част от главната трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T), I-8 сред Калотина и Софийския околовръстен път, обезпечава значима връзка с „ Ориент/Източно-средиземноморски кулоар “ на TEN-T. Преди осъществяването на плана ставаше въпрос за еднолентов път с дву-, три- и четирилентови сектори.

Проектът ще усили потенциала на пътя, като го приведе в сходство със стандартите за автомагистралите на TEN-T. В резултат на това сигурността и потокът на придвижване се чака да се подобрят и рестриктивните мерки за изпреварване ще бъдат отстранени. Чрез отклонение придвижването от градските региони автомагистралата ще понижи шума и нездравословните излъчвания, което ще бъде от изгода за здравето и качеството на живот на локалните поданици. Това също по този начин ще трансформира района в по-привлекателна дестинация за вложения.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР