Европейската изпълнителна агенция за здравеопазване и цифровизация (HaDEA) обяви пускането

...
Европейската изпълнителна агенция за здравеопазване и цифровизация (HaDEA) обяви пускането
Коментари Харесай

ЕК пуска мобилно приложение за безплатен Wi-Fi

Европейската изпълнителна организация за опазване на здравето и цифровизация (HaDEA) разгласи стартирането на ново мобилно приложение, обвързвано с самодейността WiFi4EU. Това приложение има за цел да улесни достъпа на жителите до безвъзмезден високоскоростен интернет в публични пространства в целия Европейски съюз.

Инициативата WiFi4EU, стартирана от Европейската комисия, дава ваучери на стойност 15 000 евро на общини в Европейския съюз за инсталиране на безвъзмездни Wi-Fi точки за достъп в публични пространства като паркове, площади, публични здания, библиотеки и здравни центрове.

Новото мобилно приложение, налично за евакуиране от формалния уеб страница на HaDEA, ще разреши на потребителите елементарно да откриват и се свързват с WiFi4EU мрежи в своя регион. То дава интерактивна карта на всички конфигурирани WiFi4EU точки за достъп, давайки опция на жителите бързо да намират най-близката безвъзмездна Wi-Fi връзка.

Освен това, приложението включва функционалност за противоположна връзка, посредством която потребителите могат да споделят своя опит и да рапортуват за възможни проблеми с връзката. Това ще помогне на общините и Европейската комисия да подобрят качеството на услугата и да реагират навреме на зародили механически усложнения.

Пускането на това приложение е значима стъпка в напъните на Европейския съюз за превъзмогване на цифровото разделяне и обезпечаване на еднакъв достъп до високоскоростен интернет за всички жители, без значение от тяхното местонахождение или социално-икономически статус.

Очаква се приложението WiFi4EU да подтиква потреблението на безплатните Wi-Fi точки и да увеличи осведомеността за самодейността измежду европейските жители. То също по този начин ще улесни събирането на данни за потреблението на мрежите, което ще помогне на Европейската комисия да оцени успеваемостта на програмата и да възнамерява бъдещи усъвършенствания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР