Европейската инициатива Ден без асансьори ще се проведе за втора

...
Европейската инициатива Ден без асансьори ще се проведе за втора
Коментари Харесай

13 май - Европейски ден без асансьори

Европейската самодейност Ден без асансьори ще се организира за втора поредна година на 13 май 2016 година. Проектът в България се провежда от съдружие BG Бъди деен, координатор на акцията NowWeMOVE и ще се организира в цялата страна. В събитието ще се включат хора, компании и институции от десетки европейски страни, като алегорично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички искащи да изберат стълбите.

Главната цел на Ден без асансьори е да концентрира публичното внимание върху смисъла на физическата интензивност и да показва какъв брой елементарно е да бъдем дейни, макар натовареното всекидневие. Събитието е част от акцията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа интензивност и спорт за всички.


Денят без асансьори в Брюксел 2015 година

През 2015 година близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а дипломат на самодейността бе госпожа Кристалина Георгиева, която взе интензивно присъединяване и притегли след себе си хиляди почитатели из цяла Европа. В България самодейността бе отразена във всички национални малките екрани, както и в десетки обичайни и онлайн медии.

Най-лесният метод да се включите в самодейността е да ползвате стълбите през днешния ден. И всеки идващ ден. Защото е добре за здравето, тъй като не коства огромно изпитание, тъй като пестите значителен запас пари и поддръжка на оборудванията.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР