Европейската футболна централа УЕФА взе решение за увеличаване дела на

...
Европейската футболна централа УЕФА взе решение за увеличаване дела на
Коментари Харесай

Клубовете, които не участват в турнирите на УЕФА, получават повече кинти

Европейската футболна централа УЕФА взе решение за увеличение каузи на солидарните заплащания към клубовете, които не вземат участие в европейските клубни шампионати в интервала 2024-2027. Увеличението се базира на работата на Асоциацията на Европейските лиги, която внесе предложение към УЕФА, подписано и от Българската професионална футболна лига.

Делът на солидарните заплащания се усилва от 4% на 7% на база плануваните годишни доходи от 4,4 милиарда евро. Това ще помогне на всички клубове да защитят своята конкурентоспособност на локално равнище.

В безспорни числа това нарастване ще докара до систематизиране на 308 млн. евро към не участващите клубове, като за съпоставяне към този миг се разпределят 175 млн. евро.

Солидарните заплащания се базират на представянето на клубовете, участващи в европейските шампионати, за съответната страна.

За сезон 2022/2023 българските футболни клубове си разпределиха 2 016 000 евро солидарни заплащания.

“Очакваме огромна финансова поддръжка за тимовете от Първа и Втора лига в България, които разчитат на тези средства, с цел да развиват детско-юношеския футбол. Благодаря на УЕФА и Асоциацията на Европейските лиги, че взеха под внимание интереса на тимовете от страни като България. Промяната на метода на систематизиране на солидарните заплащания също ще бъде в полза на членовете на нашата лига! “, разяснява президентът на БПФЛ Атанас Караиванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР