Европейската футболна централа (УЕФА) обмисля как да прекрати договора за

...
Европейската футболна централа (УЕФА) обмисля как да прекрати договора за
Коментари Харесай

УЕФА търси начин как да прекрати спонсорството с Газпром

Европейската футболна централа (УЕФА) обмисля по какъв начин да приключи контракта за спонсорство с „ Газпром “ поради тежкия спор сред Русия в Украйна. От УЕФА изследват с юристи какви стъпки да се подхващат, с цел да се случи това по най-изгодния метод за тях метод, написа „ Daily Mail “.

Енергетичната компания е измежду водещите спонсори на УЕФА и Шампионската лига в частност от 2012 година насам. През предишния май основаното в Москва сдружение подписа нов 3-годишен контракт с УЕФА на стойност 40 милиона евро годишно.

След като в ранните часове на 24 февруари съветските войски започнаха настъпателна акция на украинска територия, стартира и ответна реакция. Един от най-популярните немски клубове - Шалке 04, за часове приключи своя контракт с „ Газпром “, чиито име и лого стояха на фланелките на футболистите.

Междувременно УЕФА лиши от Русия финала в Шампионската лига, който трябваше да се състои в Санкт Петербург и го реалокира на „ Стад дьо Франс “ в Париж. Президент на локалния Зенит, където трябваше да се играе финалният мач, е Александър Дюков, който е и изпълнителен шеф на „ Газпром “.

UEFA set to TERMINATE £66m deal with Russian state energy company Gazprom |
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР