Европейската футболна централа реши на извънредното заседание на Изпълнителния си

...
Европейската футболна централа реши на извънредното заседание на Изпълнителния си
Коментари Харесай

УЕФА отне домакинството на финала в Шампионската лига от Санкт Петербург

Европейската футболна централа реши на изключителното съвещание на Изпълнителния си комитет тази заран, че ще реалокира финала на Шампионската лига от втория по величина съветски град Санкт Петербург на “Стад дьо Франс” в Париж, оповестиха от формалния уебсайт на УЕФА.

Финалният конфликт остава за 28 май, а първият съдийски сигнал ще бъде даден в 22:00 часа българско време.

От организацията благодариха на френския президент Еманюел Макрон за персоналната му поддръжка и съдействието му за преместването на срещата във Франция “във време на несравнима криза”.

УЕФА в партньорство с френското държавно управление ще направи всичко допустимо да достави с артикули от първа нужда футболистите в Украйна и фамилиите им.

“Стад дьо Франс” е бил определен от президента на УЕФА Александър Чеферин, тъй като той не е желал срещата да се организира на оборудване, което е било хазаин на дуели от Европейското състезание, което се организира през лятото на предходната година.

Освен това сега Франция е ръководител на ротационен принцип на Европейския съюз.

От Нион оповестиха още, че всички съветски и украински клубове, които вземат участие в надпревари под егидата на федерацията, би трябвало да играят домакинските си мачове на неутрални терени до второ разпореждане.

В околните дни може да бъде свикано изключително съвещание на Изпълнителния комитет на УЕФА, на което да бъдат наложени нови наказания, най-много по отношение на рекламните контракти с “Газпром”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР