Европейската филмова академия обяви номинациите за 30-те европейски филмови награди,

...
Европейската филмова академия обяви номинациите за 30-те европейски филмови награди,
Коментари Харесай

Белгийският крал“ – сблъсък с балканската действителност

Европейската кино академия разгласи номинациите за 30-те европейски кино награди, които ще се връчат на публична гала на 9 декември в Берлин. За първи път в историята на европейските кино награди 3 български кино лентата са измежду кандидатите за оценки – „ Безбог “ на Ралица Петрова , „ Пощальонът “ на Томислав Христов и „ Белгийският крал “, който е първият български филм измежду номинациите за най-хубава европейска комедия, копродукция на Белгия, Холандия и България, съвсем напълно снимана в нашата страна.
Българският артист Валентин Ганев , притежател на две награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля, който играе в „ Белгийският крал “ като началник на турските секретни служби, описа за ролята си на слушателите на „ Хоризонт “:

Влизането във всяка човешка кожа – и професионална и каквато и да е тя – дали на служител на реда, шеф, зависещ и т. н. – е любопитно и забавно. … Цялото кино премеждие беше доста забавно, доста професионално, доста увлекателно.

Ганев споделя, че по време на фотосите актьорите са се смеели, само че съгласно него това не е най-хубавият белег, тъй като когато актьорите се смеят доста по време на фотоси, на подготовки, след това публиката не се смее изключително:

Но мисля, че нашият случай не е тъкмо подобен – публиката се смее и публиката харесва този филм. Мисля, че той има едно елегантно възприятие за комизъм, което за европейците може би наподобява извънредно и брутално – конфликтът с балканската реалност, само че видяно от българска позиция, всичко е доста меко и показно в пастелни тонове.

Още от Валентин Ганев за присъединяване му в „ Белгийският крал “, както и във кино лентата на Светослав Овчаров „ Врагове “, отдаден на 100 годишнината от Балканската война, където артистът е един от седемте „ български самураи “, можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР