Европейската банка за развитие ще подпомогне извършването на анализа за

...
Европейската банка за развитие ще подпомогне извършването на анализа за
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването: ЕБВР ще помогне за анализа за националната детска болница

" Европейската банка за развиване ще подкрепи осъществяването на разбора за националната детска болница. "

Това съобщи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по време на Powers Summit - новаторската платформа за конструктивен, действен разговор, лице в лице сред властта, бизнес водачите, науката и гражданския бранш. Новината заяви Българска телеграфна агенция.

" Започнахме с дребни цели, които си поставихме, само че не мога да реформирам опазването на здравето. Започна планът за детска болница, учредено е мястото за нея, подготвена е създаването на разбора и всички педиатри са обединени за тази идея. Друга самодейност, която е почнала, е обезпечаване на държавно финансиране на регионалните лечебни заведения, защото те са стълбът на опазването на здравето ни ", добави Меджидиев.

Министърът на опазването на здравето добави, че взаимно с МОН се работи за откриване на филиали за образование на медицински сестри във всички медицински университети.

" Вратата на кабинета ми е отворена пети месец, само че би трябвало да загърбим политическите пристрастия. Не се усещам политик, 30 години съм доктор и ще продължа да бъда подобен ", сподели още Меджидиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР