Eвропейската асоциация на клубовете, известна с акронима ЕСА, част от

...
Eвропейската асоциация на клубовете, известна с акронима ЕСА, част от
Коментари Харесай

ЕСА даде зелена светлина за промяна формата на клубните турнири

Eвропейската асоциация на клубовете, известна с акронима ЕСА, част от която е и ПФК Левски, даде зелена светлина за започване на договаряния по смяна на формата на клубните шампионати.

Срещата на най-високо равнище сред клубовете се организира в Амстердам, а президентът на Ювентус Андреа Аниели, в ролята на президент на ЕСА, разгласи взетите решения на срещата.
 Снимка 312859
Източник:

Той изрази вяра, че напълно скоро ще има и изясненост по отношение на новия формат на Шампионската лига.

Президентът на Ювентус изрази предпочитание шампионатът да бъде отворен за всички, а да не бъде затворена Суперлига, каквито бяха първичните хрумвания. Той отхвърли и информациите, че на този стадий е допустимо мачовете от новата Суперлига да се играят през уикендите.

Аниели даде да се разбере, че позициите на Европейската асоциация на клубовете са доста покрай позициите на УЕФА, чийто президент Александър Чеферин участва на срещата.

В Амстердам клубовете разискаха и основаването на трети континентален шампионат - Лига Европа 2 и смяната на Шампионската лига, която би трябвало да влезе в действие от 2024 година.

" Приоритетът е да се поддържа система, в която присъединяване е отворено за всички, като се мисли за световния напредък на европейския футбол ", разяснява Аниели.

Тепърва следва двете страни да навлязат в по-сериозна конкретика за формата на новата Шампионска лига, само че не е изключено тя да бъде формирана от две дивизии. Първата се чака да бъде формирана от 24 тима и да има изпадащи, с цел да се поддържа интереса към новата Суперлига.
 Георги Дерменджиев упорства за летен лагер на Левски в Австрия
Георги Дерменджиев упорства за летен лагер на Левски в Австрия

За последно " сините " се подготвяха там през 2013 година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР