Европейската агенция по лекарствата заяви, че проучването ѝ е показало,

...
Европейската агенция по лекарствата заяви, че проучването ѝ е показало,
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на Модерна за бустерни дози

Европейската организация по медикаментите съобщи, че изследването ѝ е посочило, че подсилващи дози от имунизацията 'Модерна " може да бъдат поставяни на лица, навършили 18 години, минимум шест месеца след втората доза, съобщи Ройтерс.

По-рано този месец здравните управляващи на Европейски Съюз утвърдиха слагането на бустерни дози от имунизацията на " Пфайзер " и предложиха слагането на бустерни дози от " Пфайзер " или " Модерна " на лицата с отслабена имунна система. Страните членки бяха оставени да вземат решение сами дали останалите жители би трябвало да получат подсилваща доза.

Европейската организация по медикаментите съобщи, че провеждането на акциите за имунизация остава от компетенцията на националните здравни управляващи.

Подложени на напън да съживят икономическата си интензивност, да се борят с по-заразния вид Делта и да избегнат локдауни през зимата, няколко страни членки започнаха акции за слагането на бустерни дози, преди организацията да разгласи рекомендациите си. В другите страни бяха възприети разнообразни подходи кой има право на бустерна доза.

ЕАЛ разгласи, че следи риска от поява на доста рядко срещани странични резултати след слагането на бустерни дози.

Съединени американски щати позволиха слагане на бустерни дози от имунизациите на " Пфайзер ", " Модерна " и " Джонсън и Джонсън ", напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР