Европейската агенция по лекарствата ще се премести в Амстердам, а

...
Европейската агенция по лекарствата ще се премести в Амстердам, а
Коментари Харесай

ЕС-27 избра новите седалища на Европейската агенция по лекарствата и Европейския банков орган


Европейската организация по медикаментите ще се реалокира в Амстердам, а Париж ще бъде новото седалище на Европейския банков орган. Това са резултатите от извършеното през днешния ден в Брюксел гласоподаване на Съвет „ Общи въпроси “ във формат 27.

Европейската организация по медикаментите и Европейският банков орган понастоящем се намират в Лондон. След напускането на Обединеното кралство, двете организации би трябвало да бъдат преместени на територията на ЕС-27. Съгласно утвърдената от Европейския съвет през юни процедура, гласуването през днешния ден мина в три кръга.

ЕАЛ и ЕБО, дружно, съставляват 1000 работни места, както и авторитет за приемащата страна и стопански тласъци под формата на десетки хиляди гости всяка година.

Съвет „ Общи въпроси “ във формат 27 разиска още положението на договарянията по отношение на излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Главният договарящ от името на Европейски Съюз Мишел Барние осведоми министрите за постигнатия досега прогрес и за възможните бъдещи вероятности. Съветът беше осведомен с плана на дневен ред на Европейския съвет (чл.50) през декември. От българска страна в съвещанието взе участие зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР